Fushata për Mamograf

Spitali Rajonal I Mitrovices eshte I vetmi spital në rajon i cili nuk posedon Mamograf Digjital, kurse numri I femrave te prekura dhe te rrezikuara nga kanceri i gjirit eshte ne rritje e siper.
Mitrovica dihet se eshte nje nga qytetet me perqindjen me te larte te papunesis, dhe gjendja ekonomike e familjeve eshte shume e rende. Sidomos per femrat e fshatrave eshte jashtezakonisht e veshtire qe te bejne kontrollat mjeksore, pasi qe nuk kan mjete te paguajne as transportin deri ne Prishtine ose ne qendrat tjera . QKUK eshte e tejngarkuar me paciente ku duhet te pritet me muaj per te kryer nje mamografi.
Duke e pa nevojen e madhe te popullates se rajonit te mitrovices, e sidomos te femrave per kontrollat e gjirit dhe, ne mungese te Mamografit digjital ne spitalin rajonal te Mitrovices,OJQ Mundesia ne bashkepunim me Organzitat: CBM , Caritas Kosova, Rotari Klubin e Mitrovices dhe OJQ Prehja nga Skenderaj kane ndermarre nje fushate me qellim grumbullimin e fondeve per blerjen e Mamografit Digjital per Spitalin Rajonal te Mitrovices.

Storie të suksesshme
  • Ramadan Sadiku
    "Unë jam shumë i lumtur se kurset që janë pjesë e programit të ICEP na mundësojnë që të mësojnë leximin dhe shkrimin, dhe ëndrra ime është që të bëhem një aktor një ditë në mënyrë që unë të mund ti lexoj dhe mësoj skenaret”.
    -Ramadan Sadiku
  • Lendita Hasani & Dafina Begu
    "Për ne vajzat e fshatit Vllahi, Komuna e Mitrovicës, Ka qenë e pabesueshme që një ditë do të vazhdojmë shkollimin e mesëm, për shkak tē kushteve të dobëta ekonomike . Ëndërra jonë u realizua me mbështetjen e OJQ Mundësia. Sot kemi mbaruar njëra gjimnazin kurse tjetra shkollën e mesme të mjekesis".
    -Lendita Hasani & Dafina Begu
Donatorët